Zon Op School NSV2

Doe mee! Schone energie voor NSV2!

Campagne gestart! Wethouder koopt eerste certificaat

Een reactie plaatsen

Geen titel / No TitleOnder het toeziend oog van de groepen 7 en 8 heeft wethouder Jan van der Meer maandag 4 februari het eerste certificaat van Zon Op School NSV2 gekocht. Daarmee zijn de eerste € 50 voor het zonnedak binnen! Vanaf dat moment kan iedereen meedoen en zelf ook een certificaat kopen. De wethouder was op bezoek bij NSV2 om een convenant te tekenen met de Stichting Zevenheuvelenloop voor het subsidiëren van zonne-energieprojecten op basisscholen.

Op het podium in de aula van NSV2 bood voorzitter Ton van Lieshout van de  Zevenheuvelenloop Jan van der Meer een cheque van € 100.000 aan. De gemeente gaat deze pot geld beheren. Tegelijkertijd presenteerde de gemeente de ‘zonnekrachtkaart’ van Nijmegen, waarop iedereen gemakkelijk kan nagaan of zijn eigen dak geschikt is voor zonnepanelen. Het dak van NSV2 bleek een uitstekende ligging te hebben voor zonnepanelen.

Na de officiële ondertekeing van het convenant hielden Ruben en Olek uit groep 7 een presentatie over energiebesparing op school. Daarna verkochten ze het eerste deelnamecertificaat aan de wethouder. Ten slotte vertelde de Leerlingenraad wat ze van plan zijn om geld voor de zonnepanelen bijelkaar te krijgen: een sponsorloop, spullen verkopen en in de wijk lang de deuren gaan om certificaten te verkopen.

Zelf ook een certificaat kopen? Klik hier!

Geen titel / No Title

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s